Treść lisu przesłana do Pani Ministr Kudryckiej

Kolejna po Wrocławiu afera W czasie wykładu w PAU, referent powiedział o nauce "stanęliśmy przed ścianą". Następnie zwrócił uwagę na nowe możliwości nauki i zacytował moje wyniki. Niestety referent nie podał mojego nazwiska.
Wystosowałem protest do PAU. Zagroziłem poproszeniem Pani Minister o pomoc gdyż przywłaszczenie wyniku grozi karą.
Regulamin forum
Regulamin forum
1. Zapraszamy do zapoznania sie z opublikownymi pracami oraz do dyskusji
2. Staraj się nigdy nikogo nie obrażać, nie kpić i nie wyśmiewać innych użytkowników. Nabywanie wiedzy i rozumienie otaczającego nas świata idzie w parze z pokorą i szacunkiem do innych.
3. Nie wolno używać żadnej formy wulgaryzmów!!!
4. Posty powinny być zgodne z tematem i kategorią forum, staraj się pisać zrozumiale i rzeczowo.
5. Jeżeli nie rozumiesz wypowiedzi innego użytkownika – lepiej napisać do niego prywatną wiadomość prosząc o wyjaśnienie niż komentować coś, czego nie rozumiesz.
6. „Puste posty”, które nic nie wnoszą do dyskusji, będą usuwane.
7. Jeżeli cytujesz tu jakieś teksty, które nie są twojego autorstwa, możesz to uczynić tylko z podaniem autora, i o ile to możliwe – za jego zgodą.
8. Administracja forum Bobula.pl oraz zespół Administratorów nie ponosi odpowiedzialności za zamieszczone przez użytkowników na forum treści.
9. Administratorzy mają prawo edytować i korygować posty.
10. Wskazane jest, aby użytkownicy używali opcji TEX przy pisaniu wzorów i równań.
11. Użytkownicy zgadzają się otrzymywać okresowo pocztę mailową na podany w profilu adres. Poczta nie będzie mała charaktru reklamowego
12. Niedopuszczalne jest łamanie prawa na forum.
13. O zmianach w regulaminie, będziemy informować w treści regulaminu, a w sytuacji większych zmian, gdy Administracja uzna to za zasadne – informację o zmianach użytkownicy otrzymają pocztą e-mail.

Treść lisu przesłana do Pani Ministr Kudryckiej

Postprzez Bobula w Pon Lis 24, 2008 1:18 pm

Kolejna po Wrocławiu afera. W czasie wykładu w PAU, referent powiedział o nauce "stanęliśmy przed ścianą".
Następnie zwrócił uwagę na nowe możliwości nauki i zacytował moje wyniki. Niestety referent nie podał mojego nazwiska.
Wystosowałem protest do PAU. Zagroziłem poproszeniem Pani Minister o pomoc gdyż przywłaszczenie wyniku grozi karą.

ZOBACZ LIST

Szanowna Pani
Minister Barbara Kudrycka

Przekazuję poniżej mój tekst wysłany do Akademii Umiejętności w Krakowie z prośbą o zajęcie stanowiska, by w niedługim czasie nie pojawiła się opinia, że Polska zablokowała rozwój europejskiej myśli intelektualnej. Dodam, że można list owszem wyrzucić do kosza, ale w niedługim czasie czeka nas załamanie nauki a głównie technologii. Sprawa może wówczas stanowić poważne oskarżenie wobec naszego kraju.

Eugeniusz Bobula

__________________________________________________________________________________

Eugeniusz Bobula Kraków, dnia 20-go listopada 2008 Akademia Górniczo-Hutnicza
w Krakowie

Do Władz
Polskiej Akademii Umiejętności
w Krakowie

W dniu 17-go listopada roku 2008 prof. Arodź z Instytutu Fizyki Uniwersytetu Jagiellońskiego wygłosił wykład w Komisji Nauk Filozoficznych PAU w którym wyjawił wreszcie, że nauka (fizyka) stanęła przed ścianą.
To dobrze, że wreszcie powiedziano to jawnie.
Jednak w dalszym ciągu wykładu w.w. powiedział, że może okazać się, że masa nie jest trójwymiarowa, ale że jej wymiar zawarty jest między dwa a trzy.
Nie podał w tym momencie że to ja (piszący ów tekst) udowodniłem ten fakt I dowód opublikowałem w monografiach „On the deductive world” (2000), powtórzyłem w „Generalia w formule poznania” (2008), co można sprawdzić w Bibliotece Jagiellońskiej, przedstawiłem wszystkim ważnym Akademiom Nauk I Uniwersytetom świata (dowód w Internecie , http://www.bobula.pl ) I przekazałem w swoich monografiach naukowych wykładach I referatach.
Przyswojenie sobie cudzej wartości intelektualnej podlega karze więzienia.
Domagam się aby PAU zażądała od prof. Arodzia informacji skąd wziął cytowany wymiar masy I ogłoszono to w publikacji PAU.
Ze swej strony powiem, że nikt poza mną wyniku takiego podać nie mógł. I to nie dlatego, że ja jestem taki wielki, ale po prostu dlatego, że tylko ja przedstawiłem teorię powstania masy (widzę dziesięć moich monografii w Bibliotece Jagielońskiej, do których wiedzy uniemożliwia się dostęp studentom).
Jeśli żądanie sprostowania publikacyjnego informacji przedstawionej w PAU nie zostanie spełnione wystąpię do Pani Minister Kudryckiej (czy jej następców) o wystąpienie w tej sprawie Ministerstwa do Sądu.
Mój wynik jest największym wynikiem w historii nauki a Rektor Uniwersytetu nie odpowiada nawet na społeczne żądanie mych wykładów dla kadry naukowej Krakowa.
Rzecz zatem przybrała wymiar działania na szkodę polskiej ale I europejskiej przyszłości.
Eugeniusz Bobula

ZOBACZ LIST
Bobula

Dołączenie: Pon Lip 14, 2008 8:53 am

Powróć do Na wykladzie PAU referuje sie wyniki E. Bobuli a nie powoluje sie na autora.

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość