Kolejna po Wrocławiu afera. W czasie wykładu w PAU, referent powiedział o nauce "stanęliśmy przed ścianą".
Następnie zwrócił uwagę na nowe możliwości nauki i zacytował moje wyniki. Niestety referent nie podał mojego nazwiska.
Wystosowałem protest do PAU. Zagroziłem poproszeniem Pani Minister o pomoc gdyż przywłaszczenie wyniku grozi karą.
ZOBACZ LIST
Szanowna Pani
Minister Barbara Kudrycka
Przekazuję poniżej mój tekst wysłany do Akademii Umiejętności w Krakowie z prośbą o zajęcie stanowiska, by w niedługim czasie nie pojawiła się opinia, że Polska zablokowała rozwój europejskiej myśli intelektualnej. Dodam, że można list owszem wyrzucić do kosza, ale w niedługim czasie czeka nas załamanie nauki a głównie technologii. Sprawa może wówczas stanowić poważne oskarżenie wobec naszego kraju.
Eugeniusz Bobula
__________________________________________________________________________________
Eugeniusz Bobula Kraków, dnia 20-go listopada 2008 Akademia Górniczo-Hutnicza
w Krakowie
Do Władz
Polskiej Akademii Umiejętności
w Krakowie
W dniu 17-go listopada roku 2008 prof. Arodź z Instytutu Fizyki Uniwersytetu Jagiellońskiego wygłosił wykład w Komisji Nauk Filozoficznych PAU w którym wyjawił wreszcie, że nauka (fizyka) stanęła przed ścianą.
To dobrze, że wreszcie powiedziano to jawnie.
Jednak w dalszym ciągu wykładu w.w. powiedział, że może okazać się, że masa nie jest trójwymiarowa, ale że jej wymiar zawarty jest między dwa a trzy.
Nie podał w tym momencie że to ja (piszący ów tekst) udowodniłem ten fakt I dowód opublikowałem w monografiach „On the deductive world” (2000), powtórzyłem w „Generalia w formule poznania” (2008), co można sprawdzić w Bibliotece Jagiellońskiej, przedstawiłem wszystkim ważnym Akademiom Nauk I Uniwersytetom świata (dowód w Internecie , http://www.bobula.pl ) I przekazałem w swoich monografiach naukowych wykładach I referatach.
Przyswojenie sobie cudzej wartości intelektualnej podlega karze więzienia.
Domagam się aby PAU zażądała od prof. Arodzia informacji skąd wziął cytowany wymiar masy I ogłoszono to w publikacji PAU.
Ze swej strony powiem, że nikt poza mną wyniku takiego podać nie mógł. I to nie dlatego, że ja jestem taki wielki, ale po prostu dlatego, że tylko ja przedstawiłem teorię powstania masy (widzę dziesięć moich monografii w Bibliotece Jagielońskiej, do których wiedzy uniemożliwia się dostęp studentom).
Jeśli żądanie sprostowania publikacyjnego informacji przedstawionej w PAU nie zostanie spełnione wystąpię do Pani Minister Kudryckiej (czy jej następców) o wystąpienie w tej sprawie Ministerstwa do Sądu.
Mój wynik jest największym wynikiem w historii nauki a Rektor Uniwersytetu nie odpowiada nawet na społeczne żądanie mych wykładów dla kadry naukowej Krakowa.
Rzecz zatem przybrała wymiar działania na szkodę polskiej ale I europejskiej przyszłości.
Eugeniusz Bobula
ZOBACZ LIST